De Fotograaf

Marc Marselje

Fulltime fotograaf since 2014 na afronden studie aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam en sinds 2012 werkzaam als professioneel fotograaf in Studio en op Locatie. Inmiddels heb ik vele jaren ervaring als Vastgoed, Product en zakelijke fotograaf in binnen en buitenland. Ik ben begonnen met een kunst achtergrond en voor mij is het belangrijk iets moois neer te zetten waar ik achter sta. Naast mijn commerciële werk voor opdrachtgevers maak ik ook vrijwerk vooral binnen mode en conceptuele fotografie samenwerkend met internationale modellen en designers waarbij ik met regelmaat word gepubliceerd in magazines, boeken, promotie en online. Deze website is bedoelt voor mijn commerciële werk. Mijn (alternative)Mode, artiest en kunst fotografie is elders te vinden.

Naast fotografie ben ik lichtman in de Db’s concertzaal te utrecht en voor (metal)bands op andere locaties. En in mijn vrije tijd app-development en GameDesign (C#, Unity).

Opleiding KunstAcademie
Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Ik begon hier als filmmaker na een studie aan Open Studio te Amsterdam. Ik werd echter gegrepen door alle vormen en disciplines, waaronder fotografie. Hoe meer ik mij verdiepte in fictiefilms, hoe minder creatief en persoonlijk het gehele proces voor mij werd. In de fotografie kon ik niet alleen mijn beeldende interesses verkennen, maar ook mijn passie voor andere zaken – het bouwen van locaties, het maken van sferen en ook kleding – verder ontwikkelen.
Woonachtig in Utrecht
Ik werk vanuit Centraal Nederland en ben beschikbaar in heel Nederland en daarbuiten. Ik beschik over alle apparatuur voor kleinschalige tot grote fotoshoot.
Fotostudio op locatie
Ik beschik over en volwaardige mobile studio fotostudio met of zonder achtergrond. Dit kan ook op evenementen met green-screen via Lumistroke. In het verleden heb ik ChalkAdventures opgezet, waarmee we op verschillende festivals en evenementen hebben gestaan.

http://lumistroke.nl

Software kennis
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Lightroom
 • Capture One
 • Canon EOS Utility
 • Finalcul Pro
 • HTML/CSS/ WordPress
 • Indesign
 • Unity3D
 • C#
Product fotografie op locatie

Ik beschik over een grote en kleine mobiele studio met witte or zwarte achtergrond voor product fotografie op locatie, waardoor ik fotos kan maken in het magazijn of de winkel van de klant.

Naast fotograaf ook beschikbaar voor
 • Concept ontwikkeling
 • Opmaken van folders en boekjes (in-design)
 • Websites bouwen
 • Video & Video Editing
 • App en Game Develpment
 • Lichtman voor live concerten
Hoe werd ik fotograaf – Als kind was ik altijd al druk bezig met het creëren van iets nieuws, zoals eigen lego, strips tekenen, computer en bordspelen maken en schrijven. Als droom had ik het idee om film maker te worden om zo mijn dromen werkelijkheid te zien worden zoals in Jurassic Park. Na een reeks korte films en daarna voorjaar Film Academie. Kwam ik er op de Kunst Academie achter dat fotografie beter paste als film. Vooral door het steeds groter worden van de crews en kleiner worden van mijn creatieve invoelt op het geheel.

Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een fotoserie, stop-motion animatie film & camera werk voor ander eind films. Om vervolgens in een antikraak pand een fotostudio te beginnen om mijn weg naar fulltime fotograaf te starten.

Overzicht werkzaamheden en fotografie stijlen
2013 – Heden Interieur & exterieur fotografie – Vastgoed Fotografie
Makelaars, Bedrijfspanden, hotels & vakantie accommodaties
2012 – Heden Product fotografie – op locatie
Voor product ontwerpers, promotie en (web)winkels
2012 – Heden
E-Commerce fotografie – studio (op locatie)
Voor product ontwerpers en (web)winkels

2014 – Heden Bedrijfsfotografie
Medewerkers portretten, sfeerbeelden werkzaamheden en locatie foto’s
2010 – Heden Mode fotografie
Voor ontwerpers, winkels, labels en groothandels
2012 – Heden (bijzondere)Portret fotografie – Lumistroke
Artiesten, acteurs, muzikanten
2015 – Heden LifeStyle Fotografie – promotie & E-commerce
Voor ontwerpers, winkels, labels en groothandels

2019 – Heden LichtmanDesign, techniek en uitvoer
Artiesten & (metal) bands, live en voor videoclips
2012 – 2016 Assistent fotograaf
2004 – 2006 Vrijwillegerswerk
Goudvishal Arnhem, Alternative concertzaal
2017 – Heden
Vrijwillegerswerk – Lichtman
Db’s Utrecht, concertzaal
Kort overzicht klantenlijst
Airbnb Van de Bron Good Company HNK NED Fashion Lumistroke VGW vastgoed De Bijenkort Bax Music Deskbookers Packshot Make a Wish foundation Monuta Nike Ajax Feieraband Unique Books REX features & Newyork times NOS …
Controlux Doenja DesignerCafe Ducktape Studios vanHulsteijn Mode Kwartier Arnhem Jobs & Media Tripaneer Zoover Playboy Skin Two Van Markoviec Hiernamaals fashion Myrna Fashion iconik fashion Funda Studio Vix …
Wididi Dialoog trainer VGW shortstay Verhuur verzekerd Boykeys Disqounts Crown Buisness Boom images &W voskamp MOD vintage Avento Navarra Bucket-list & Work Zero Food Waskte IFAA Breedveld and Schroder Crow Peak Diflexmo …

Linkedin

Linkedin

Contact gegevens

Marc Marselje Fotograaf
3525 XK Utrecht
+31(0)6-39429291
Marc@MarseljeFotografie.nl

KVK: 24477704

Spoiler title
test